EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+fär
Leader+färg.jpg
Logo LEADER_LANGSGOTAALV.png

Barnkalas

Hösten 2019/Våren 2020

Det går att boka kalas på helgerna 1 september -1 nov och 1 feb -1 juni. Tel. 0762771769.

 

Ponnyridning går endast att boka på de dagarna när det är helgpersonal som känner sig bekväma med hästarna. Max 15 barn, max 40 kg

 

Övriga dagar ingår istället getklappning för max 20 barn.

I samband med bokning betalas en bokningsavgift på 200 kr, som ej går att få tillbaka vid avbokning. På fredagen innan kalaset tar stallansvarig kontakt med dig och stämmer av att kalaset blir av. Resterande kostnad för kalaset, 800 kr, betalas på fredagen via swish till 1235398797 eller konto. Helgpersonalen får numret till kalasvärdarna.

På kalasdagen kan du komma och förbereda tidigast kl 10.00. Personalen på plats ger dig din vedpåse och visar vart ni ska vara. Vi vill gärna att ni börjar kalaset kl 12, och att aktiviteten (ridning eller klappning) genomförs kl 14 då det passar med rutinerna i stallet. Efter aktiviteten brukar de flesta vara nöjda, men ni kan ha lokalen tills senast kl 16.00 om ni vill.

 

När ni lämnar ska lokalen vara iordningställd som den var när ni kom.

Info om lokalen

Ni ”hyr” vår grillplats och en lokal med litet kök, bord och stolar. Det finns sittplats för runt 20 personer. OBS att i samma ingång som kalaslokalen finns även vår besökstoalett så tyvärr kan ni inte låsa ytterdörren utan det måste vara öppet till toaletten. Ni kan hänga för en gardin så att besökarna ser att det är upptaget i lokalen. Hoppet och utemiljöerna delas med allmänheten. I lokalen finns kokplatta, kyl, frys, micro, diskho och kaffebryggare. Dock finns inga köksredskap eller kastruller.

 

I vedpåsen ingår ved, tidning, småskräp att tända med, tändstickor/tändare och en sopsäck. Ni samlar ihop ert skräp i sopsäcken och lämnar vid soprummet/stallet när ni är klara.

Getklappning

Max 20 barn.

Barnen får ställa sig på kö utanför hagen. Vi spritar händerna. Personalen tar ut en get som barnen får komma fram och klappa två och två. Vi spritar händerna igen.

 

Föräldrarna på kalaset förväntas hjälpa till att hålla nere ljudvolymen och att se till att barnen respekterar djuren och inte tränger sig. 

Ponnyridning

Barnen måste ha hjälm! Vi är noga med gränsen – max 15 barn och max 40 kg.

Inga barn får vara i paddocken med hästarna utan de blir lyfta direkt från en lastbrygga upp på hästryggen. En förälder kan få gå med på marken om barnet behöver ha någon som håller. Max två föräldrar i paddocken samtidigt.

 

Föräldrarna på kalaset förväntas hjälpa till med att ta på hjälmar, lyfta på barnen och hålla ordning på kön då Ladans personal kommer hålla hästarna.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now