EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+fär
Leader+färg.jpg
Logo LEADER_LANGSGOTAALV.png

Ladan som mötesplats

Hösten 2019 påböjades ett ettårigt projekt för att utveckla Ladan som en naturlig mötesplats i Hisings Backa. Vi har fått stöd för den här satsningen genom EU-projektet LEADER.

Vår satsning består av fyra delar.

Hönshus

I projektet ingår bygget av ett hönshus och tillhörande hönsgård. Hönshuset kommer byggas av en firma och är tänkt att stå på gaveln där vi tidigare haft gethage.

 

Hönsen är ett efterfrågat inslag på gården och kommer främst tas omhand av volontärer inom den befintliga verksamheten. I förlängningen hoppas vi kunna sälja goda lokalproducerade ägg till våra medlemmar!

Odlingslotter

Vi kommer att anlägga en trädgård med odlingslotter för uthyrning till våra medlemmar. Trädgården är tänkt att ligga vid veboden, där vi idag har en kompost och syrenbuskar. Anläggningen beräknas starta våren 2020 och förhoppningsvis kommer vi kunna börja odla till sommaren 2020.

Odlingslotterna kommer att bestå av pallkragar och varje lott kommer att kosta 100 kr/år att hyra.

Om du är intresserad av odlingslotterna eller om du har pallkragar att avvara så kan du höra av dig med rubriken "odlingslotter" till stallansvarig@ladanibacka.se

Bikupor

De av våra medlemmar som är intresserade av biodling kommer kunna gå en biodlingskurs våren 2020. Genom projektstödet kan vi erbjuda kostnadsfri utbildning för två medlemmar, men såklart är fler välkomna att delta till självkostnadspris.

 

Efter genomförd kurs kommer vi kunna köpa in bikupor och installera bin till hösten 2020. Därefter blir det biodlargruppens syssla att ta hand om kuporna.

 

Är du intresserad av biodling, maila stallansvarig@ladanibacka.se med rubriken "Biodling".

Workshops

Vi har fått stöd för att anordna 12 workshops eller föreläsningar under året, med start i augusti 2019. Vissa av dessa kommer följa temat med självhushållning, odling och hantverk men vi har också utrymme att testa olika evenemang för att se vad medlemmarna vill ha.

 

Har du förslag på intressanta ämnen får du gärna höra av dig till stallansvarig@ladanibacka.se med rubriken "Workshops".

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now